Sponsors

Hans de Jong nieuwe hoofdtrainer

4 maart 2021 18:00


Het bestuur heeft Hans de Jong aangesteld als trainer voor de A-selectie voor het seizoen 2021/22. Hans woont met zijn vrouw en twee zonen in De Knipe en zit zijn hele leven al in de voetballerij, zoals hij het zelf noemt.

Hij is op zijn 10ebegonnen bij de jeugd van SC Heerenveen en heeft ook in de selectie gespeeld. Totdat hij op z’n 22ste door vele knieblessures moest stoppen met zijn profcarrière en overstapte naar vv Heerenveen. Hans heeft de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) gedaan en heeft op verschillende scholen lesgegeven. Aan het CIOS was hij 15jaar docent Voetbal en heeft vele trainers opgeleid.

Hans heeft Read Swart leren kennen als een gezellige club en heeft het eerste elftal wel zien voetballen: “Dat zag er heel aardig uit, zegt Hans, mijn doelstelling is daarom ook om het team nog beter te laten voetballen.” Hans heeft een lange staat van dienst als voetbaltrainer, zowel bij amateurclubs op hoog niveau als in het betaalde voetbal. “Voor mij is het een nieuwe ervaring om een club te trainen waar prestatie en plezier beide belangrijk zijn. Dit kwam toevallig op mijn pad en het past op dit moment goed. Bovendien kan ik lopend naar de club”, vertelt Hans. Het bestuur is er trots op dat ze een trainer van dit niveau heeft kunnen vastleggen en ook de spelers hebben vertrouwen in deze samenwerking.

Op dit moment is Hans trainer bij Sneek Wit Zwart en freelance voetbalscout voor buitenlandse clubs. Volgend seizoen traint Hans naast Read Swart ook de selectie van Leeuwarder Zwaluwen (1e klasse zaterdag). Wellicht dat we uit het netwerk van Hans nog kandidaten kunnen scoren voor onze vacatures van trainingscoördinator en trainers bij de jeugdafdeling.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!