Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Read Swart 1 wint in laatste minuten bij Renado

14 september 2016 20:15

Voor het eerste team van Read Swart stond er tijdens de eerste speelronde direct een zware wedstrijd op het programma in de zondag 4e klasse A. Er moest gespeeld worden in Sint Nicolaasga tegen Renado. Renado is samen met Akkrum wellicht één van de favorieten in deze klasse. Read Swart wil ook graag bij de eerste 4 eindigen en dus was er direct al sprake van een soort topper.

De ploeg uit Sint Nyk had een zware avond/nacht achter de rug in verband met de dorpsfeesten aldaar. Dit was echter niet te zien aan de spelers want zeker in de eerste helft gingen ze voorop in de strijd. Trainer/speler Arjen Postma had zijn ploeg goed neergezet ondanks het feit dat hij een aantal spelers moest missen vanwege blessures. Vooral de linkerspits, Giedo de Weerd, was meermalen gevaarlijk met zijn snelle rushes. Read Swart had de organisatie echter degelijk staan en gaf geen grote kansen weg. De 0-0 ruststand was dan ook terecht. Na de pauze eigenlijk een zelfde spelbeeld. Renado met meer balbezit en Read Swart wachtend op een kans uit een uitbraak. Renado had de pech dat het een aantal blessures kreeg waarbij de knieblessure van Arjen Postma wel een hele vervelende was. Op het moment van schrijven is nog niet bekend wat de gevolgen zijn maar dit kon helaas wel eens een flink aantal weken gaan duren. Read Swart kwam nooit echt in de problemen en de defensie onder leiding van keeper Harm ter Schuur bleef stevig staan. En zoals zo vaak in het voetbal valt de goal dan toch bij de ploeg met het minste balbezit. Bij een aanval in de 87e minuut verschalkte Hans Heida 2 spelers van Renado bij de achterlijn en speelde de bal naar aanvoerder Frank Tuinman die de bal beheerst achter keeper Fariz Mesud schoot waardoor de 0-1 een feit was. Scheidsrechter Minne Modderman liet nog 3 a 4 minuten doorspelen maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Derhalve een prima start voor de club uit de Knipe die volgende week thuis tegen Irnsum hopelijk de volgende overwinning mag bijschrijven. Irnsum won met 5-3 van Black Boys en zal die lijn ook graag willen doorzetten.